17 Eylül 2014 Çarşamba

kokusu değil şifasına bakın

Dünyanın En Sağlıklı Yiyecekleri

Uzmanların bin bir araştırma yaparak seçtiği dünyanın en sağlıklı yiyecekleri insan sağlığı için mucizevi katkılar sunuyor. 
Bu yiyeceklerden bir kısmına sofralarımızda neredeyse hiç yer açmıyoruz, bazılarını ise sıkça tüketiyoruz.

Peki dünyanın en sağlıklı yiyecekleri neler?

Sıralamanın zirvesinde kırmızı pancar yer alıyor. Pancar içinde barındırdığı folikasit sayesinde sağlık için birebir. Aynı zamanda kansere karşı da son derece etkili. Pancar salatalara katılarak çiğ olarak tüketilebilir.
Dünyanın en sağlıklı yiyecekleri arasında ikinci sırada pazı yer almaktadır. Pazı şehirde yaşayan insanlar tarafından pek tüketilmemekte, hatta bilinmemektedir. Ancak kırsal yerlerde sıkça tüketilen şifalı bitkiler arasında sayılabilir.  Pazı gözler için son derece faydalıdır.  Salatası yapılabileceği gibi kırsal yerlerde pazı dolması da yapılmaktadır.
Güzel aroması nedeniyle genellikle tatlılarla birlikte tüketilen tarçın da kolesterolü olanlar tarafından tüketilebilir.
Daha önce yayınladığımız en yararlı meyveler konumuzda da bahsettiğimiz oldukça sağlıklı ve yararlı meyvelerdendir. Nar yüksek tansiyona iyi gelmektedir. Erik suyu antioksidan kaynağıdır.  Zerdeçal antibiyotik özelliği barındırmaktadır ve iltihap oluşumuna engellemektedir. Sardalye kalsiyum ihtiyacı olanlar tarafından alternatif besin olarak tüketilebilir. Ülkemizde sıkça yetişen balkabağı da tam bir sağlık deposudur. Tokluk hissi verdiğinden diyet yapanlar tarafından rahatlıkla tüketilebilir. Bağışıklık sistemini de kuvvetlendirici etkisi vardır. Yabanmersini ise hafızayı güçlendirici etkisi ile bilinmetedir. Unutkanlığı olanlar ve Alzheimer hastalığı belirtileri gösterenler tarafından tüketilebilir.
Dünyanın en sağlıklı yiyeceklerinden soğan ve sarımsak da sofralardan eksik edilmemelidir. Bu sebzeler doğal antibiyotik görevi görmektedir ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder